βιογραφικό

Βιογραφικό

Ο Τρικαλιώτης Αλέξανδρος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 25 Δεκεμβρίου 1980 και μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στις 6 Δεκεμβρίου 2005. Από το 2008 εισήχθει στο τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Παιδοδοντιατρικής, του ΑΠΘ από όπου έλαβε το δίπλωμα της Παιδοδοντιατρικής το 2011 (Master of science).

Έως και σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια εντός Ελλάδος, πανευρωπαϊκά και παγκόσμια με ομιλίες και ερευνητικές εργασίες στο τομέα της Παιδοδοντιατρικής. Επιπλέον έχει συγγράψει και έχει συμμετάσχει σε δημοσιεύσεις ερευνητικών εργασιών σε ελληνικά και ξένα ιατρικά και οδοντιατρικά περιοδικά. Επίσης είναι μέλος της Ελληνικής Παιδοδοντικής Εταιρίας.

Το 2010 βραβεύτηκε στο 10ο Πανευρωπαϊκό Παιδοδοντιατρικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Harrogate στην Αγγλία στις 4-6/6/2010 με το βραβείο ΄΄EAPD/BSPD Young Scientist award΄΄, καλύτερης επιστημονικής πανευρωπαϊκής εργασίας σε μορφή πόστερ.

Από το 2008 διατηρεί το ιατρείο του στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Αριθμός μητρώου ΕΤΑΑ: 117265

Αριθμός μητρώου Οδοντιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης: 2925